Yhdistys

Rannikkosotilaskotiyhdistys ry tukee Merivoimissa palvelevien varusmiesten ja reservin kertausharjoituksissa olevien hyvinvointia sekä edistää myönteistä maanpuolustushenkeä.

Rannikkosotilaskotiyhdistys on perustettu 3.11.1918 Helsingissä. Yhdistys aloitti toimintansa vapaaehtoisvoimin Saaristosotilaiden joululahjakomitea -nimisenä tarjotakseen rannikolla, linnakkeilla ja laivoilla puutteellisissa oloissa palveleville sotilaille virikkeitä. Muutaman vuoden päästä perustettiin Rannikkosotilaiden huoltoyhdistys – Föreningen för kustsoldaternas väl. Vuonna 1959 yhdistyksen nimeksi tuli Rannikkosotilaskotiyhdistys – Kustsoldathemsföreningen ry.

Rannikkosotilaskotiyhdistys toimii nimensä mukaan rannikolla Raumalta Kotkaan ja saaristossa. Yhdistykseen kuuluu seitsemän paikallisosasto, joita ovat Hanko, Kyminlinna (Kotka), Loviisa, Selkämeri (Rauma), Suomenlinna, Turku ja Upinniemi. Voit liittyä yhdistyksen jäseneksi paikallisostojen kautta täyttämällä jäsenhakulomakkeen. Paikallisosastojen toiminnasta saat lisätietoja paikallisosastojen puheenjohtajilta, joiden yhteystiedot löytyvät tältä sivulta.

Yhdistyksen kolme sotilaskotia ovat Upinniemen, Merisotakoulun sekä Pansion sotilaskodit. Leirisotilaskodit toimivat Gyltössä ja Russarössä. Lisäksi ylläpidämme Unelma-sotilaskotiautoa ja laivakanttiinia MLC Hämeenmaalla. Sotilaskotitoiminta on merkityksellistä vapaaehtoistyötä varusmiesten hyväksi. Toiminnalla tuemme Upinniemen, Pansion ja Merisotakoulun varusmiesten hyvinvointia. Tarjoamme jäsenillemme eli sotilaskotisisarillemme ja veljille merkityksellisen harrastuksen sekä maissa että merellä.

Rannikkosotilaskotiyhdistyksen sotilaskotiauto unelma

Yhteystiedot

Yhdistyksen hallitus

Paikallisosastojen puheenjohtajat